Patmi

Här kommer receptet på patmi :)
Eftersom det är gaaanska likt vissa av våra
svenska produkter som vi kan köpa här så
kan man lätt göra det själv skulle jag tro.

Kaopat/Patmi (4 portioner)

Ingredienser:

En handfull färsk gräslök
1-2 msk socker
1 paket breda glasnudlar
1-2 klyftor vitlök
Olja (Raps, solros whatever..)
½ tsk Gapa bra (thailändsk krydda med höna på)
Svamp soja
3-4 ägg
Såskulör

Gör så här:

Lägg nudlarna i en skål med vatten (nudlarna ska täckas) i 30 min.
Krossa och hacka vitlöken i små bitar.
Ta fram stekpannan och häll i olja (ungefär så hela ytan täcks av ett tunt lager) och häll i vitlöken.
Stek vitlöken tills den börjar bli brun och tillsätt sedan ägg. Hur många ägg du vill ha beror på dig.
Tillsätt nudlarna, glöm inte att sänka värmen nu.
Häll i svamp sojan, gapa bra'n och sockret och smaka, du kan tillsätta mer socker eller soja.
Häll i mer svamp soja om det behövs och häll sedan i såskulören så det får en fin färg.
Slutligen lägg i gräslöken och blanda runt.

Klart!

Sammanfattning (förenklad version):

Först häll i olja i pannan och lägg i hackad vitlök
Vänta tills vitlöken blir lite brun och tillsätt ägg beroende på hur många du vill ha
Tillsätt nudlarna
Sänk värmen lite
Häll i Svamp soja, Gapa bra en halv tesked (påsen med hönan på), socker och såskulör
Smaka, du kan hälla i mer soja eller socker
Sist häll i gräslök

2009-10-27 @ 15:07:49 | Permalink | Tips | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback